Salesforce verlengt optie voor thuiswerken tot midden 2021

Salesforce

Salesforce geeft al zijn medewerkers de optie om tot augustus 2021 van thuis te werken. In eerste instantie mochten de ruim 9000 werknemers tot eind 2020 op afstand werken, maar dat is nu verlengd.

Om zijn medewerkers in staat te stellen beter te kunnen werken vanuit huis, geeft Salesforce elke werknemer 250 dollar voor kantoorbenodigdheden. Eerder dit jaar maakte Salesforce ook al een budget beschikbaar voor benodigdheden om thuis te kunnen werken. Ouders kunnen tot onbepaalde tijd vanuit huis blijven werken als de school van hun kinderen gesloten blijft. 

Salesforce maakt bekend dat de kantoren zullen heropenen op basis van lokale gezondheidsadviezen. Er is momenteel nog geen tijdlijn bekend over wanneer dat zal plaatsvinden. Wanneer de kantoren heropenen, is het optioneel voor medewerkers om ook daadwerkelijk naar kantoor te komen. 

Veiligheid van medewerkers voorop

In zijn blog over het thuiswerken van de Salesforce medewerkers zegt Brent Hyder, president en chief people officer van Salesforce het volgende: “De veiligheid van onze medewerkers blijft het belangrijkste. We blijven werken aan plannen om onze kantoren veilig te kunnen heropenen. Wanneer medewerkers weer op kantoor kunnen werken zal per kantoor verschillen. We zullen deze beslissingen blijven maken op een manier die aansluit op de lokale overheidsrichtlijnen en het advies van medische experts.” 

Wanneer de kantoren weer openen, is Salesforce van plan om temperatuur checks te doen op elke vloer. Daarbij moeten medewerkers verplicht mondkapjes dragen en minimaal 1,5 meter afstand houden.

Afgelopen april annuleerde Salesforce de fysieke versie van zijn Dreamforce conventie (waar maar liefst 171.000 bezoekers verwacht werden) en stapte over naar een online evenement. 

Thuiswerken bij andere tech-giganten

Met zijn beslissing om zijn medewerkers de optie te geven nog bijna een jaar vanuit huis te werken, sluit Salesforce zich aan bij andere tech-gigangen. Zo vraagt Google zijn medewerkers om nog tot zeker juli 2021 te blijven thuiswerken. Microsoft maakte eerder deze maand bekend zijn kantoren op zijn vroegst in januari 2021 weer te heropenen. Ook Amazon wil werken op kantoor pas vanaf januari 2021 weer toestaan. Facebook spreekt over een terugkeer naar kantoor in december 2020.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home