RPA-specialist UiPath in gesprek voor nieuwe financieringsronde

UiPath

UiPath, specialist in Robotic Process Automation, voert naar verluidt verkennende gesprekken met mogelijke investeerders voor een nieuwe financieringsronde, die het softwarebedrijf op meer dan 10 miljard dollar zou kunnen waarderen.

Dat meldt Bloomberg op autoriteit van bronnen die bekend zijn met de plannen. UiPath werd bij zijn meest recente financieringsronde in 2019 op 7 miljard dollar gewaardeerd, na een kapitaalinjectie van 568 miljoen dollar door verschillende investeerders, waaronder CapitalG van Alphabet (Google).

De bronnen gaven geen details over het exacte bedrag dat UiPath in een nieuwe ronde hoopt op te halen, of bij welke investeerders. Ze benadrukten ook dat de plannen “nog steeds kunnen veranderen”.

Met meer dan 5.000 klanten wereldwijd is UiPath één van de grootste spelers in Robotic Process Automation (RPA), ofwel softwarerobots die kunnen worden geprogrammeerd om eenvoudige taken van de mens over te nemen en processen te automatiseren. Eerder deze week maakte UiPath voor het eerst zijn opwachting in de CNBC Disruptor 50. Dat is een lijst met vijftig veelbelovende privébedrijven, die volgens de zakelijke nieuwszender “in het epicentrum van een veranderende wereld” staan.

UiPath wil verder uitbreiden nu meer bedrijven tijdens de coronapandemie op zoek zijn naar automatisering om kosten te besparen. Overheden, ziekenhuizen en bedrijven grepen de voorbije maanden naar de software van de RPA-specialist om te helpen in de strijd tegen het coronavirus. In mei bracht UiPath met StudioX het eerste end-to-end platform voor hyperautomatisering op de markt, ter ondersteuning van zijn visie om “een robot voor elke persoon” te leveren.

Lees ook: Ontdek hoe het werk in je bedrijf echt gebeurt met process mining

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home