Gents AI-bedrijf Robovision haalt 42 miljoen dollar op voor Amerikaanse droom

Jonathan Berte, CEO Robovision

Robovision, een bedrijf uit Gent gespecialiseerd in AI-technologie voor productiemachines, heeft 42 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Met die extra middelen wil het de deuren naar de Verenigde Staten openbreken.

De wind zit in de zeilen voor het Gentse Robovision: een investeringsronde heeft 42 miljoen dollar (+/- 39 miljoen euro) opgeleverd. Robovision is een bedrijf dat gespecialiseerd is in AI-technologie om productieprocessen en -machines te ondersteunen. Het bedrijf boekte zijn grootste successen in de agrarische sector. Het ontwierp onder modellen voor landbouwmachines die planten kunnen herkennen en plukken.

Dat we schrijven in dollar en niet in euro, is niet toevallig. De investeerders zijn drie Amerikaanse investeringsmaatschappijen. Robovision richt zijn pijlen op expansie over de Atlantische Oceaan, zegt stichter en CEO Jonathan Berte aan De Tijd. Na deze en eerdere investeringsrondes heeft het bedrijf 65 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald om de Amerikaanse droom te realiseren.

‘Storm die op ons afkomt’

Het hoeft niet te verbazen dat Robovision geliefd is bij investeerders. AI is overal en investeerders hebben aan die twee letters genoeg om hun portefeuille open te halen. Berte zag de huidige AI-gekte al jaren geleden aankomen. “Artificiële intelligentie is een storm die op ons afkomt”, zei Berte toen we hem in 2018 spraken.

Hij voorspelde dat er een hele nieuwe economie zou aankomen die op basis van big data en artificiële intelligentie draait. Het succes van zijn bedrijf is dus geen toeval of geluk: Robovision was er vroeg bij en plukt daar vandaag vol de vruchten van. Lees het volledige interview hier.

lees ook

Jonathan Berte: “Artificiële intelligentie is een storm die op ons afkomt”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home