Ripple XRP duikt naar beneden nadat het om meer regularisatie vraagt

bitcoin ripple xrp ethereum litecoin

XRP kreeg gisteren een klap van 8,5 procent te verwerken nadat het aan de Engelse regulators heeft gevraagd om de regels rond cryptomunten te verstrengen. Volgens Ripple is er dringend meer nood aan transparantie en regels voor meer stabiliteit.

De wereld van cryptomunten is al langer een mijnenveld en een casino tegelijk. Zeker voor wie in de munten heeft geïnvesteerd sinds eind vorig jaar zit in de problemen. XRP (de munt van Ripple) heeft sinds begin 2018 al meer dan 68 procent van zijn waarde verloren, tegenover 40 procent verlies bij bitcoin.

Ryan Zagone, Director of Regulatory Relations bij Ripple vraagt in The Telegraph om “meer transparantie en regels omdat we snel meer zekerheid nodig hebben.” Zagone vraagt dat Britse wetgevers de leiding van Japan volgen om de cryptowereld te reguleren. Japan heeft namelijk een wet goedgekeurd waarbij alle crypto-exchanges een licentie nodig hebben om actief te blijven.

“Regularisatie voegt vangrails toe aan de autosnelweg, die ervoor zorgen dat nieuwe spelers welkom zijn, meer specifiek institutionele investeerders,” zegt Zagone.

Ondertussen blijft Ripple beuken aan de deur van Coinbase of Gemini (van de Winklevoss-tweelingen) om XRP te ondersteunen. Geruchten doen de ronde dat er zelfs flinke sommen geld werden beloofd, maar tot nu toe heeft geen van beide toegehapt.

Gisteren lanceerde Ripple nog samen met Santander de allereerste blockchain-app waarmee je bliksemsnel internationaal geld kan verzenden via de OnePay FX-app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home