Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems met RFID-technologie

CS-Rent-All Aucxis

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Dankzij deze RFID-totaaloplossing worden laadlijsten aanzienlijk sneller en foutloos afgewerkt en zijn er geen naleveringen meer nodig.

Het Nederlandse Rent-All is een toonaangevend verhuurbedrijf van rigging, licht-, audio- en videoapparatuur. Met een materiaalvloot van +/- 260.000 verhuurartikelen was de manuele registratie van de in- en uitgaande bewegingen van hun verhuurmaterialen een tijdrovend en foutgevoelig proces.

Rent-All ging daarom op zoek naar een automatisch detectiesysteem dat hen informeert waar en in welke staat hun artikelen zich bevinden, en wat de omlooptijd per verhuuritem is.

RFID-gates voor automatische detectie

Bij het laden en lossen van de orders gaan alle verhuurmaterialen door één van de RFID-gates aan de loading docks. De RFID-gates met geïntegreerde readers en antennes registreren alle voorbijkomende tags en sturen de info vervolgens naar het ERP-systeem van Rent-All via de Aucxis-middleware HERTZ.

Doordat de verhuuritems nu automatisch in plaats van manueel gedetecteerd en gecontroleerd worden tijdens het laad- en losproces, worden de laadlijsten aanzienlijk sneller afgewerkt.  Dankzij de verhoogde accuraatheid van de pickings zijn er bovendien geen naleveringen naar klanten meer nodig. De RFID-oplossing biedt ook een real-time overzicht van de levensloop van elk artikel, zoals het aantal verplaatsingen, de looptijden, het onderhoud en eventuele defecten.

lees ook

Van bloemen naar RFID: hoe de technologie licht schijnt op de logistieke keten

Theo van Workum, CEO Rent-All: : “Wij kozen voor Aucxis omdat zij de enige partij waren die ons zowel de nodige hardware als de bijbehorende software en middleware konden leveren”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home