Radar lanceert platform voor gedistribueerde blockchain apps

Radar Relay, een startup in distributed-ledger blockchain-technologie zet zijn doelen op het opnieuw vormgeven van de financiële industrie. Het bedrijf kondigt de lancering aan van een platform dat is ontwikkeld om snelle prototypes en lanceringen van blockchain-nodes op de bitcoin en Ethereum netwerken mogelijk te maken. 

Deploy, dat is de naam van het nieuwe platform van Radar. Vroegtijdige toegang tot het platform begon in november, toen het oorspronkelijk uitkwam voor developers om te beginnen met het ontwerpen van distributed apps, ook wel dapps genoemd. Vanaf nu is Deploy ook algemeen beschikbaar

Deploy maakt het makkelijker voor developers om aangepaste blockchain-nodes op te zetten. Die kunnen ze vervolgens linken aan consumentenproducten, zoals online portefeuilles, enterprise tools omtrent compliance en middleware, en verschillende financiële diensten. 

Snellere ontwikkeling, analyse en uitvoering van dapps

Een blockchain node is software die wordt gebruikt om een werkende kopie op te slaan van de distributed-ledger die het netwerk veilig houdt. Blockchain netwerken functioneren door dezelfde ledger te verspreiden, die is gemaakt door blokken van transacties die cryptografisch beveiligd zijn aan elkaar te linken.

De mogelijkheid om blockchain nodes toe te passen en uit te voeren houdt de belangrijkste informatie over de blockchain lokaal. Hierdoor kan de dienst sneller data uit de blockchain halen, wat zorgt voor snellere ontwikkeling, analyse en uitvoering van features van een dapp. 

Deploy is onderdeel van wat Rader ‘NodeOps noemt’. Het is een transformatieve dienst die ontwikkeld is om onderdeel van het blockchain ecosystem te zijn en het bouwen, ordenen en toepassen van blockchain-distributed apps snel, betrouwbaar en schaalbaar te maken.

Uitkomst voor blockchain ontwikkelaars

Radar ontwikkelde Deploy nadat het bedrijf ontdekte dat blockchain ontwikkelaars moeite hadden om in korte tijd apps en functies te ontwikkelen. Het ecosystem bestaat uit verschillende benaderingen en vereist veel technische expertise op het gebied van blockchain netwerken. Dankzij Deploy wordt het ontwikkelen van toepassingen een stuk eenvoudiger voor blockchain ontwikkelaar. 

Dankzij Deploy kunnen developers de installatie van nodes aanpassen en hebben ze toegang tot veel verschillende blockchain clients. Zodra de blockchain node is toegepast, bestuurt deze zichzelf en automatiseert een groot deel van het proces. Vanaf nu is Deploy algemeen beschikbaar.

Lees ook: Blockchain volgens AWS: experimenteren na de hype

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home