WSJ: ‘Qualcomm wil mogelijk Intel overnemen’

Qualcomm heeft naar verluidt deze week toenadering tot Intel heeft gezocht om de opties rond een overname te bespreken. Als de deal doorgaat, zou het de grootste technologische samensmelting ooit zijn.

De Wall Street Journal rapporteert dat Qualcomm interesse heeft in een overname van Intel. Het zocht toenadering deze week om de mogelijkheden te bekijken. In de uren na het nieuws schoot de beurskoers van Intel acht procent omhoog. Die van Qualcomm daalde vier procent.

Mocht de deal doorgaan, dan zou het de grootste technologiedeal ooit zijn. Intel heeft vandaag een marktwaarde van 96 miljard dollar. Een deal van deze grootte zal sowieso met argusogen worden bekeken. Regulatoren wereldwijd zullen hun goedkeuring moeten geven om dit door te laten gaan, als het al zo ver komt.

In 2017 hield toenmalig Amerikaans president Trump nog een overname van Qualcomm door Broadcom tegen. De deal had een waarde van 100 miljard dollar, maar ging niet door.

Intel zit vandaag in zwaar water. Het kondigde deze week nog een paleisrevolutie aan met een spin-off van de chipfabrieken, vertraging van de Europese chipfabrieken en als enige positieve nieuws een custom chipdeal met AWS. De slapende reus lijkt hiermee wakker te schieten, maar nu ligt met Qualcomm een koper op de loer.

lees ook

Komt het nog goed met Intel?  

De timing is niet toevallig. Door het slechte nieuws rond Intel de afgelopen maanden, nam de beurskoers een ongeziene duik. Waar het eind juli nog noteerde aan 34 dollar, is het aandeel vandaag 21 dollar waard. Het moment voor Qualcomm om eens te praten.

Het spreekt voor zich dat Intel noch Qualcomm dit nieuws de komende periode zullen bevestigen. Ook moeten we afwachten of het rapport van Wall Street Journal accuraat is. Zo ja, dan staat een technologische monsterdeal in de steigers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home