Proximus streeft ernaar Edpnet als een afzonderlijke entiteit op te nemen binnen de groep. Het betaalt in totaal 20,5 miljoen euro.
Met de overname krijgt Proximus 46.000 klanten extra voor vast internet en 13.500 klanten met een mobiel abonnement. In die aantallen werden de M2M-contracten nog niet meegeteld. Proximus neemt de activa over van de Belgische en Nederlandse tak van Edpnet en heeft als doel om het merk als een afzonderlijke entiteit op te nemen binnen de Proximus Group.
Dat laatste is belangrijk volgens Proximus omdat het een maximale continuïteit wil garanderen voor alle bestaande klanten en medewerkers. Edpnet heeft voornamelijk particuliere klanten, met hier en daar ook kmo’s.
Proximus wil met de overname van Edpnet een marktsegment aanboren waar naar eigen zeggen nog heel wat groeimogelijkheden zitten. De huidige klantendatabase bestaat volgens de provider uit een evenwichtige geografische mix met een groeiend aantal klanten dat de switch maakt naar glasvezel.
“De huidige producten van Edpnet binnen het residentiële segment vullen de bestaande merken en aanbiedingen van Proximus goed aan. Ook op de B2B-markt is het Edpnet-aanbod een waardevolle toevoeging voor de Groep, die toelaat om beter in te spelen op de behoeften van kmo-klanten en verder te groeien in dit segment”, aldus het statement van Proximus.
Praktische zaken
In de komende weken worden de huidige klanten van Edpnet persoonlijk geïnformeerd rond de overname en de praktische zaken waarmee ze rekening moeten houden tijdens de transitie.
Vorige week toen de overname van Proximus nog een gerucht was, waren de reacties niet bepaald positief. Consumentenorganisatie Test Aankoop vreest dat de overname een slechte zaak zou zijn voor de klanten van Edpnet. Als na Scarlet en Mobile Vikings ook Edpnet in handen valt van één van de grote spelers, is er nog minder concurrentie op de markt, is de redenering van Test Aankoop.
Bescherming tegen schuldeisers
In oktober 2022 vroeg Edpnet bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Proximus volgde als dienstverlener van de provider de situatie met argusogen. Het was tevens een van de voornaamste schuldeisers.
Op 12 januari 2023 besliste de rechtbank om een procedure van gerechtelijke reorganisatie type 3 te openen, met het oog op een mogelijke overdracht van activiteiten onder gerechtelijk gezag. Proximus legde toen een bindend bod van 20,5 miljoen euro op tafel.