Protime investeert in AI-technologie voor personeelsplanning 

protime

Protime breidt zijn aanbod uit met de overname van de AI-planningstool van Sheepblue en kan hierdoor meerdere sectoren van dienst zijn. 

Protime, de Belgische marktleider in tijdregistratie, kondigt de overname van Sheepblue aan, een software voor personeelsplanning op basis van AI. Protime wil deze AI-planningstool integreren in zijn eigen workforce management platform, om zo naast hun bestaande AI-module voor retail- en horeca verder uit te breiden naar meerdere sectoren. Hun doel? Europese marktleider worden in workforce management-oplossingen.  

Personeelsplanning met AI

De op AI gebaseerde tool van Sheepblue richt zich voornamelijk op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt. Denk hierbij aan logistiek of productie waar heel wat zaken bij komen kijken zoals shiftwissels of dag- en nachtdiensten. “Met de overname van de Sheepblue-software, hebben we een planningstool voor vrijwel elke sector. We zijn al marktleider in tijdregistratie, en over 3 jaar willen we dat ook zijn voor personeelsplanning. En dat in alle landen waar ons moederbedrijf SD Worx actief is,” zegt Gille Sebrechts, CEO van Protime. 

lees ook

Een laptop of smartphone van de zaak: interessant voor werkgever en -nemer?

De AI-planningstool biedt verschillende geautomatiseerde functies. Zo houdt het rekening met het wettelijk kader, de gekozen optimalisatiestrategie, vereiste werktijden en voorkeuren van werknemers. Daarnaast kunnen specifieke vaardigheden meegenomen worden in het inplannen en zal het ruilen tussen shiften efficiënter verlopen. 

Workforce management platform

Protime is Belgische marktleider in tijdregistratie, en stond reeds sterk in personeelsplanning met een AI-module voor de retail- en horecasector. Met de Sheepblue-software willen ze hun eigen tool verder uitbreiden zodat het in iedere sector toegepast kan worden.  

Protime plant de komende maanden hard te werken aan de integratie van de Sheepblue-software in hun eigen workforce management platoform, en zal beschikbaar worden voor meer dan 5.000 Protime klanten. “Doordat het proces geautomatiseerd verloopt, winnen ze heel wat tijd bij het opmaken van personeelsplanningen. Tenslotte levert het ook meer betrokken werknemers op, want zij weten transparantie én flexibiliteit in hun werkroosters te waarderen”, concludeert Sebrechts.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home