Philips test LiFi-internet via licht in echt kantoor

Philips kondigde aan dat het bezig is de LiFi– of Light Fidelity- technologie te testen in een echt kantoor. Proefkonijn vormt Icade, een Franse vastgoedbeleggingsmaatschappij. LiFi zou sneller en veiliger zijn dan WiFi maar er moet nog wel wat werk worden verricht voor dit breed kan worden uitgerold.

LiFi biedt breedbandinternet door middel van lampen en gebruikt LED lampen om een hogesnelheidsverbinding te creëren. Deze heeft een maximale snelheid van lichtgolven van 30 Mbps zo meldt een bericht op Engadget.com.

LiFi werkt via LED- armaturen die zijn uitgerust met ingebouwde modems. Voorlopig moeten gebruikers een USB- dongle op hun computer aansluiten om toegang te krijgen tot LiFi. De dongle maakt gebruik van een infraroodverbinding om toegang te krijgen tot LiFi. De technologie zal echter uiteindelijk worden ingebouwd in andere apparaten.

Er zijn veel voordelen voor LiFi. Het is veiliger en betrouwbaarder dan WiFi. Het werkt bijvoorbeeld op plaatsen waar wifi-radiofrequenties storing kunnen veroorzaken met apparatuur, zoals ziekenhuizen waar deze signalen niet kunnen doordringen. Naadloze hand-off technologie zorgt ervoor dat het signaal constant blijft als je van het ene licht naar het andere gaat. Het is ook eenvoudig om het bereik van LiFi te regelen en te beperken tot een bepaalde ruimte. Dat is bij WiFi een stuk moeilijker omdat deze wel door de muren heen gaat.

Er zijn echter ook nog wel wat uitdagingen in de uitvoering van LiFi vereist. Allereerst qua kosten omdat de implementatie in een gebouw zonder veel open ruimtes uitdagend en duur zou zijn. Bovendien hebben computers en apparaten momenteel geen ingebouwde technologie om toegang te krijgen tot LiFi. Er is dus nog wel wat werk te verrichten voor het massaal aan de man kan worden gebracht als WiFi alternatief.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home