Philips zou in de PC-geheugenmarkt stappen

Philips RAM

Gelekte foto’s tonen Philips geheugenkits voor zowel DDR4 als DDR5. De focus zou allereerst op desktops en laptops liggen.

Volgens gelekte foto’s via BoardChannels werkt Philips aan DDR4- en DDR5-geheugenkits voor pc’s. Dit zet is opvallend omdat de geheugenmarkt enorm competitief is met veel spelers en lage marges. Dat houdt Philips duidelijk niet tegen. Geruchten wijzen naar een eerste start binnen het desktops- en laptopsegment. De foto’s tonen twee geheugenmodules: DDR5-4800 32 GB en DDR4-2666 8GB.

Het is afwachten wat de uiteindelijk ambities worden van Philips binnen de geheugenmarkt. Een officiële aankondiging van de multinational wordt binnenkort verwacht. Vandaag is Philips al actief in de computermarkt waaronder monitoren, SSD’s en randapparatuur.

Wie hoopt op goedkopere geheugenkits met potentieel een extra speler op de markt, moeten we helaas teleurstellen. De pandemie heeft de prijzen omhoog geduwd en ze dalen tot nu toe maar mondjesmaat. Met Philips krijgen kopers potentieel een extra optie voorgeschoteld, maar verwacht geen drastische prijswijzigingen door een (iets) groter aanbod.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home