Palo Alto Networks wil eerste cyberbeveiligingsbedrijf met waardering van 100 miljard dollar worden

Palo Alto Networks

De CEO van Palo Alto Networks wil de waardering van het bedrijf opkrikken tot 100 miljard dollar. De cyberbeveiligingsspecialist moet het eerste bedrijf in de sector met die marktwaarde worden.

Nikesh Arora, sinds 2018 CEO bij Palo Alto Networks, wil dat zijn bedrijf een marktwaardering van 100 miljard dollar nastreeft. Dat vertelt Arora tijdens een interview met Ctech. De man is goed op weg. Bij zijn aanstelling was Palo Networks nog 19 miljard dollar waard, intussen is de waardering al naar 50 miljard dollar geklommen. Arora is ervan overtuigd dat een verdubbeling in de kaarten zit.

lees ook

België mist cybermaturiteit maar ook beveiligingssector treft schuld

Cyberbeveiliging is actueel relevant en Palo Alto is een grote speler. Geen enkel ander bedrijf in de sector heeft de mythische grens van 100 miljard dollar al gehaald. Wanneer Palo Alto het cijfer wil halen, verklapt Arora niet, al zou het wel om een tijdslijn van enkele jaren gaan. “Wat we onder controle hebben is onze capaciteit om onze omzet te verdubbelen, zelfs met bestaande klanten. In de laatste vier jaar hebben we onze omzet verdrievoudigd. Zelfs conservatief geschat is het doel haalbaar.” Ook in ons land is Palo Alto aan een opmars bezig.

Recessie

In het interview laat de CEO zich nog ontvallen dat hij niet vreest voor een al te grote impact van de nakende recessie, op voorwaarde dat die niet te lang zal duren. Het aantal cyberaanvallen blijft immers toenemen, los van de economische context. Palo Alto Networks en concullega’s hebben het voordeel dat hun producten essentieel zijn in de huidige context. “Wat er met de IT-budgetten gebeurt zal ook cybersecurity treffen, maar voorlopig gaat het om een marginale impact. Bovendien willen partijen met de grootste speler in het veld werken, die duidelijk zal overleven, en minder met star-ups.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home