Thoma Bravo neemt Darktrace over voor 5,3 miljard dollar 

Thoma Bravo neemt Darktrace over voor een bedrag van 5,3 miljard dollar. De investeringsmaatschappij wil Darktraces capaciteiten en aanwezigheid op de markt vergroten.  

Darktrace, leverancier van cyberbeveiligingssoftware, heeft ingestemd met de overname door Thoma Bravo voor een transactie van 5,3 miljard dollar. Deze deal in contanten waardeert Darktrace op 7,75 miljard dollar per aandeel, een premie van 20 procent ten opzichte van de laatste aandelenkoers. De overname zou in de tweede helft van 2024 afgerond worden.

Software-investeringsmaatschappij

Software-investeringsmaatschappij Thoma Bravo heeft een overeenkomst bereikt met de Raad van Bestuur van Darktrace voor een overname ter waarde van 5,3 miljard dollar. “Thoma Bravo investeert al meer dan twintig jaar uitsluitend in software en we zullen het volledige scala van ons platform, onze operationele expertise en onze diepgaande ervaring op het gebied van cyberbeveiliging inzetten om de groei van Darktrace te ondersteunen”, aldus Andrew Almeida, partner bij Thoma Bravo. 

Het vlaggenschipproduct van Darktrace is het cyberbeveiligingsplatform ActiveAI Security Platform, dat volgens het bedrijf door meer dan 9.400 organisaties gebruikt wordt. Deze software blokkeert op basis van AI cyberaanvallen in cloudomgevingen, op apparaten van werknemers en technologische activa.  

Overname

Het is niet de eerste keer dat Thoma Bravo interesse toont in Darktrace. In 2022 probeerde het private-equitybedrijf om Darktrace over te nemen, maar het bod werd niet goedgekeurd. De huidige overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond. Thoma Bravo heeft als doel de cyberbeveiligingscapaciteiten van Darktrace te verbeteren en zijn aanwezigheid op de markt te vergroten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home