Overname Barracuda Networks door KKR rond

Barracuda Networks is officieel eigendom van investeringsmaatschappij KRR. Dat bedrijf kocht de beveiligingsspecialist van een andere investeerder: Thoma Bravo.

De acquisitie van Barracuda Networks door investeringsmaatschappij KRR is rond. Onder KRR wil Barracuda zich verder focussen op zijn cloud first-beveiligingsoplossingen, onder andere gericht op kmo’s. KRR hoopt Barracuda verder te ondersteunen in de expansie naar nieuwe beveiligingsdomeinen zoals managed detection en response en SASE.

Onbekende prijs

Barracuda heeft vandaag naar eigen zeggen 200.000 klanten wereldwijd waarvoor het mail, netwerken, applicaties en data beschermt. De afgelopen vier jaar was het bedrijf in handen van Thoma Bravo, dat in 2017 1,6 miljard dollar voor Barracuda neertelde. Hoeveel KRR nu betaalt, communiceren de betrokken partijen niet.

KRR ziet Barracuda als een belangrijke speler in de aantrekkelijke markt van cybersecurity. Het bedrijf investeerde eerder al in andere spelers zoals DarkTrace.

“We zijn klaar om onze volgende groeifase samen met KKR waar te maken en gaan verder met het investeren in ons team en in ons productportfolio om innovatieve cybersecurityoplossingen te bieden aan onze klanten en partners”, zegt Hatem Naguib, CEO van Barracuda, in een persbericht. “We zijn Thoma Bravo dankbaar voor hun waardevolle strategische en operationele ondersteuning in de afgelopen vier jaar.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home