Oppo en Nokia begraven strijdbijl en tekenen 5G-deal

oppo winkel

Nadat Oppo gedwongen alle telefoons in Duitsland uit de winkels moest halen door een patentinbreuk, is er nu een akkoord met Nokia getekend.

Oppo heeft met Nokia een licentieovereenkomst gesloten om 5G-technologie en andere mobiele technologieën te gebruiken. Samen met de overeenkomst worden alle huidige rechtszaken en nationale verboden opgeheven.

Het is bijzonder dat alles nog zo lang heeft geduurd. Al sinds de zomer van 2022 werd Oppo (en OnePlus, wegens hetzelfde moederbedrijf) al verbannen van de Duitse markt. Aan de basis van die situatie lag de 5G-technologie die in nieuwere toestellen van de merken zat ingebouwd. Ook zou de licentie van de 4G-technologie niet langer in orde zijn.

Oppo reageerde op dit vervelende nieuws en benadrukte dat Nokia voor zijn 4G-licentieovereenkomst onredelijk hoge verlengingsvergoedingen vroeg. Nokia plooide niet, stapte naar de rechter en won.

Eind juli 2023 stopt Oppo ook in Frankrijk, ook al lag daar eerder een failliet van de lokale invoerder aan de basis. Beide landen missen zorgde voor een flinke knauw in de Europese ambities van het merk.

Met de ondertekening van een patentovereenkomst staat niets Oppo in de weg om in Duitsland opnieuw telefoons te verkopen. Alle infrastructuur om bestaande klanten ondersteuning te bieden, is nooit weggegaan. In een reactie aan onze redactie laat Oppo weten dat het geen uitspraak doet over de situatie in Frankrijk en Duitsland.

In de Benelux heeft Oppo nooit problemen ondervonden en kan je alle toestellen van het merk in de winkel terugvinden. Misschien krijgen we dit jaar eindelijk een opvolger voor hun twee jaar oude vlaggenschip, de Oppo Find X5? De Oppo Find X7 Ultra debuteerde eerder dit jaar al in China, afwachten wat Oppo in Europa beslist te doen de komende maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home