Opensourceplatform laat iedereen op tien minuten eigen blockchain bouwen

blockchain

Het opensourceplatform Nuls heeft Chainbox ontwikkeld. Een kant-en-klare oplossing die iedereen in staat stelt om in minder dan 10 minuten een eigen blockchain te bouwen.

Chainbox biedt ontwikkelaars de mogelijkheid hun applicaties te gebruiken en deze op enkele minuten tijd in een nieuwe blockchain te implementeren. Nuls wil met deze oplossing enkele barriéres ontmantelen, die individuen en bedrijven ervan weerhouden hun eigen blockchains te creëren, aldus Coin Telegraph

Nuls noemt zichzelf een opensource, enterprise-grade, adaptief blockchainplatform, dat snelle bedrijfsoplossingen biedt voor ontwikkelaars. Het platform biedt onder meer microservices, smart contracts, interoperabiliteit tussen verschillende ketens en onmiddellijke ketenopbouw.

Het opensourceplatform hoopt dat Chainbox ondernemers in staat stelt zich te concentreren op het product zelf, in plaats van veel tijd of geld te verliezen aan de implementatie. Nuls beschrijft zijn Chainbox-oplossing als taalagnostisch, waardoor ontwikkelaars meer keuzes hebben en het gemakkelijker wordt bestaande systemen te integreren met blockchaintechnologie. 

Chain Factory

Ook wil het platform ervoor zorgen dat gebruikers blockchains kunnen personaliseren en verbeteren in overeenstemming met hun specifieke behoeften. Zo biedt de nog te lanceren oplossing genaamd Chain Factory gebruikers de mogelijkheid extra functionaliteit en functies toe te voegen. Iets dat kan worden gedaan via extra moduletoepassingen, die weer automatisch kunnen worden gedownload voor een onmiddellijke upgrade.

Bovendien wil Nuls ervoor zorgen dat de blockchains die het platform creëert flexibel en schaalbaar zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat ze kunnen worden aangepast aan de groeiende vraag. Inclusief het bieden van een ​​betere service aan eindgebruikers. Verder worden ook cross-chain transacties ondersteund die onder meer Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Binance Coin (BNB) kunnen converteren.

‘Onvermijdelijke trend’

Het platform ziet blockchain naar eigen zeggen als een ‘krachtige, onvermijdelijke trend’, waarin de vraag naar ketenopbouw zal toenemen. Dit zou blijken uit het feit dat grote spelers als Facebook, Amazon, Walmart, ING, IBM, Anheuser-Busch en JPMorgan Chase hun eigen blockchains creëren of de technologie verkennen.

Gerelateerd: Blockchain-project Nestlé maakt food supply chain transparant

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home