OpenAI streeft naar waardering boven 100 miljard dollar, met hulp van Apple en Nvidia?

openai sam altman

In een nieuwe kapitaalronde beoogt OpenAI miljarden dollars op te halen om zijn voorsprong in de markt te behouden. Apple, Nvidia en Microsoft horen bij de mogelijk investeerders.

OpenAI streeft ernaar om in een nieuwe investeringsronde miljarden dollars op te halen. Het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT wil hiermee zijn voorsprong in de markt behouden en zijn stempel stevig drukken. OpenAI zou in gesprek zijn met risicokapitaalinvesteerder Thrive Capital en ook Microsoft toont interesse, volgens bronnen van The Wall Street Journal.

De krant noemt, net zoals Bloomberg, nog twee andere opvallende namen in het lijstje van mogelijke investeerders: Apple en Nvidia. Beide bedrijven hebben een band met OpenAI. Apple is van plan om ChatGPT te integreren in Siri vanaf iOS 18. Nvidia is de hoofdleverancier van GPU’s.

Investeerders

OpenAI is momenteel in gesprek om zijn grootste kapitaalronde te houden sinds vorig jaar, toen Microsoft 10 miljard dollar pompte in het AI-bedrijf. Zo zou risicokapitaalinvesteerder Thrive Capital 1 miljard dollar willen neerleggen. Daarnaast zou ook Microsoft vermoedelijk opnieuw intekenen. Gezien de vorige investeringen onder de aandacht van regulatoren kwamen, zal het daarbij voorzichtig te werk moeten gaan.

lees ook

Microsoft: ‘OpenAI is concurrent’

Eind vorig jaar werd OpenAI gewaardeerd op 86 miljard dollar. Het bedrijf moet het de laatste tijd opnemen tegen heel wat rivalen zoals onder andere Anthropic of Google. Zo introduceerde Google recent nog aangepaste AI-bots onder de naam Gems-chatbots, iets wat OpenAI al eerder in zijn aanbod had. Met deze kapitaalronde zou OpenAI een boost kunnen krijgen en zijn langverwachte GPT-5-model verder kunnen ontwikkelen.


Dit artikel verscheen origineel op 29 augustus. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home