Nvidia wil volgend jaar drie keer zo veel GPU’s bouwen

nvidia

Nvidia wil de productie van zijn GPU’s drastisch opdrijven. In 2024 moeten er drie keer zo veel chips van de band rollen als dit jaar, wat potentieel een enorme impact zal hebben op de omzet.

Nvidia wil dat er in 2024 drie keer zoveel GPU’s van de band rollen. Daarmee wil het tegemoetkomen aan de enorme vraag naar H100, A100 en andere accelerators.  Momenteel gaan die chips als zoete broodjes de deur uit, met dank aan de onverzadigbare honger van bedrijven naar AI. De chips van Nvidia zijn de norm voor training en inferentie, en hebben op dit moment eigenlijk geen gelijke aan de bovenkant van het prijssegment.

Nvidia moet zich geen zorgen maken voor overproductie van zijn chips. Het krachtigste exemplaar, de Nvidia H100, is uitverkocht tot ergens in 2024. Op dit moment produceert Nvidia zo’n half miljoen H100-chips per jaar maar dat moeten er anderhalf of zelfs twee miljoen worden.

Flessenhalzen

De GPU-specialist heeft zelf echter geen fabrieken. Voor de productie is het bedrijf afhankelijk van partners en dan vooral TSMC maar ook toeleveranciers. Zo moet het voldoende wafers op de kop tikken om de chips op te bakken en ook daarvan is de productie beperkt. Verder moet Nvidia voldoende HBM-geheugen vinden. Er moeten dus heel wat flessenhalzen weggewerkt worden alvorens de productie echt drastisch opgeschaald kan worden.

Als dat lukt, dan stevent Nvidia af op een mooi boekjaar. We schreven eerder al dat Nvidia tienduizenden euro’s winst maakt per verkochte H100-chip. Zelfs als de productie iets duurder wordt, is de winst per accelerator immens. Een verdrievoudiging van het volume zou de omzet en winst bij Nvidia naar ongekende hoogten katapulteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home