Nvidia wil liever dat GPU’s worden gebruikt voor andere zaken dan mining

Vanwege de verwerkingscapaciteit van Nvidia’s GPU’s zouden ze een nuttig hulpmiddel kunnen zijn voor het Ethereum mining, maar de CEO van het bedrijf zou liever zien dat de GPU’s worden gebruikt voor gaming of high-performance computing.

Tijdens de Nvidia GPU Technology Conference in San Jose behandelde oprichter en CEO Jensen Huang tijdens zijn keynote speech een aantal hot topics uit de industrie. Zo werd een virtueel stuurprogramma zonder auto’s bekend gemaakt. Deze is gebaseerd op Nvidia’s Drive PX platform en draait op de afgelopen september aangekondigde Xavier SoC compacte supercomputer. Maar Huang sprak niet over blockchain en cryptocurrencies.

Toen hij na zijn toespraak met de media sprak, werd Huang gevraagd om de reden dat hij deze niet had genoemd. Hij legde uit dat de technologie van zijn bedrijf massaal wordt gebruikt voor Ethereum mining. Maar hij staat hier zelf niet achter. De reden waarom de GPU zo populair is bij Ethereum, legde Huang uit, is omdat het de op één na grootste gedistribueerde supercomputer ter wereld is, en de enige supercomputer die ‘letterlijk in ieders handen’ ligt.

Het resultaat is dat geen enkele entiteit de valuta kan besturen – het is ontworpen om dat te doen – en dat is de reden waarom GPU’s er zo goed in zijn,” zei hij. “Gamen groeit, workstation groeit, AI-datacenter met hyperscale groeit, high-performance computing groeit. Eerlijk gezegd, zou ik er de voorkeur aan geven dat onze GPU’s werden gebouwd om op die vlakken te worden gebruikt.”

De Nvidia GPU Technology Conference loopt nog tot en met 29 maart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home