‘Nvidia plant prijsdalingen voor GPU’s’

Nvidia GeForce RTX 30 series

Nvidia wil af van een overschot aan Ampere-hardware en introduceert daarom prijsdalingen. Voor het eerst sinds de lancering wordt bepaalde hardware zo betaalbaar.

Het ziet er naar uit dat de prijs van grafische kaarten de komende maanden verder gaat dalen. Onder andere de Nvidia GeForce GTX 3080, 370 Ti en 3070 zouden eindelijk onder hun adviesprijs bij lancering te koop zijn. Dat voorspellen Taiwanese bronnen. Dat is een verademing, aangezien de kaarten aanvankelijk bijna niet over de toonbank gingen. Wie wel een GPU kon bemachtigen, betaalde vaak veel meer dan de reeds torenhoge adviesprijs.

De GPU’s draaien intussen al even mee maar de belangrijkste reden is een te grote stock bij verdelers. Nu de enorme vraag naar GPU’s wat gedaald is, lijkt de verhouding tussen vraag en aanbod eindelijk te stabiliseren.

Goed koopmoment

Hoge energieprijzen en de crash van de crypto-markt zorgen ervoor dat GPU’s nu eindelijk op een normale manier verkocht kunnen worden aan hun werkelijke doelgroep. In het geval van Nvidia GeForce-kaarten zijn dat zowel gamers als creatieve professionals. Ook voor AMD zouden er lagere prijzen aankomen.

Hoe groot de impact precies zal zijn, is onduidelijk. Wil je bijvoorbeeld zelf een workstation samenstellen, dan is het stilaan een goed moment om daarvoor de nodige componenten bij elkaar te sprokkelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home