Nvidia opent nieuw onderzoekslab voor robotica

keukenrobot

Nvidia opent een nieuw onderzoekslab voor robotica in Seattle. Het centrum stelt een vijftigtal robotica-experten te werk, zowel van Nvidia’s eigen onderzoekstak als de bredere academische wereld.

Het lab werd eind november reeds geopend, maar verhuisde nu pas naar zijn definitieve vestiging. De onderzoekers buigen zich vandaag al over een dozijn projecten, waarvan de bevindingen publiek worden gemaakt in onderzoekspapers en op conferenties. Nvidia publiceerde recent onder meer onderzoek over het trainen van robots met synthetische data en door menselijk gedrag te observeren.

Het onderzoekslab beschikt onder meer over een Ikea-keuken waarin allerlei experimenten kunnen worden uitgevoerd. Het labo zal zich richten op de ontwikkeling van zogenaamde cobots, robots die worden geprogrammeerd om mensen te assisteren. Deze robots moeten in gevarieerde, weinig gestructureerde omgevingen veilig met de mens kunnen samenwerken.

Interdisciplinair

Directeur Dieter Fox wil in het labo experten samenbrengen uit verschillende domeinen, zoals robotcontrole, perceptie, beeldherkenning en deep learning om zo robots te bouwen die grote uitdagingen kunnen oplossen. Doordat de onderzoeksgemeenschap zo verdeeld is in onafhankelijke projecten binnen verschillende domeinen, wordt volgens hem geen vooruitgang geboekt op grote schaal.

“Deze gemeenschappen gaan vaak naar hun gespecialiseerde conferenties en er is niet zo’n sterke stimulans voor hen om samen aan gemeenschappelijke projecten te werken”, zegt hij in een interview met Venturebeat. “Wat ik hier in het lab wil doen, is er echt voor zorgen dat we een interdisciplinair team van onderzoekers hebben die dit soort subgebieden bestrijken die allemaal voor hen relevant zijn.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home