Nvidia lanceert Isaac robotplatform met krachtige Jetson Xavier-chip

nvidia isaac

Op Computex 2018 heeft Nvidia zijn robotplatform Isaac gelanceerd om de volgende generatie van autonomie machines slimmer te maken. Nvidia Isaac presenteert een heel straffe Jetson Xavier-chip die de prestaties van menig workstation verpulvert.

Het Nvidia Isaac robotplatform bevat nieuwe hardware, software en een virtuele robotsimulator. Deze tools moeten het eenvoudiger maken voor ontwikkelaars om nieuwe robots te bedenken.

“AI is de strafste technologische kracht van deze tijd,” zegt CEO Jensen Huang. “De eerste fase maakt nieuwe niveaus op vlak van software-automatisatie mogelijk. Dit zal de productiviteit in vele bedrijven een boost geven. Daarna hebben we AI in combinatie met sensors en actuators die het brein worden van een nieuwe generatie van autonome machines.”

Nvidia Isaac

“In de toekomst zullen we miljarden intelligente machines verwelkomen binnen manufacturing, thuisleveringen, logistiek en nog veel meer,” zegt Huang.

Het hart van het Nvidia Isaac robotplatform is de Jetson Xavier, de allereerste specifieke robotchip van Nvidia. De chip bevat 9 miljard transistors en levert 30 TOPS (trillion operations per second). Nvidia vergelijkt die prestaties met een krachtige workstation. Het verbruik wordt bewust vaag gehouden door Nvidia. Het claimt dat Jetson Xavier amper een derde verbruikt vergeleken met een gloeilamp.

 

nvidia jetson

 

Jetson Xavier heeft zes krachtige elementen aan boord: Volta Tensor Core GPU, 8-core ARM64 CPU, twee NVDLA deep learning versnellers, image processor, vision processor en een videoprocessor.

Scherpe prijs

Al deze onderdelen maken heel wat algoritmes mogelijk die in realtime sensordata verwerken zoals afstand, localisatie, mapping, vision, perceptie en routeplanning. Deze gegevens zijn van cruciaal belang voor robots om te kunnen functioneren volgens Nvidia.

Nvidia voorziet een toolbox voor de simulatie, training, verificatie en uitrol van Jetson Xavier. De robotsoftware bestaat uit de Nvidia Isaac software development kit (SDK), Nvidia Isaac Intelligent Machine Acceleration (IMX) en Nvidia Isaac Sim. Die laatste voorziet een hyperrealistische virtuele simulatie-omgeving om autonome robots te trainen.

De Nvidia Jetson Xavier ontwikkelkit, inclusief de Isaac ontwikkelsoftware, kost 1.299 dollar. Vroegtijdige toegang tot het platform start vanaf augustus 2018.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home