Nvidia koopt object dataopslag-startup SwiftStack

Nvidia Corp. heeft SwiftStack Inc. overgenomen, een startup die data-intensieve applicaties en workflows maakt. De prijs voor de overname is niet vrijgegeven. De overname komt niet als een grote verrassing, omdat Nvidia en SwiftStack al meer dan een jaar samenwerkten om data-uitdagingen op te lossen en artifiële intelligentie op grote schaal mogelijk te maken. 

SwiftStack werd opgericht in 2011 en biedt cloudgebaseerde software om cloud-opslag voor bedrijven te beheren en on-premises infrastructuur te vereenvoudigen. Sinds 2019 biedt het bedrijf zijn SwiftStack Data Platform aan voor artificiële intelligentie en high performance computing. Het platform bevat onder andere SwiftStack 1space, dat data-acceleration in de kern, edge en in de cloud mogelijk maakt.

Bestaande SwiftStack klanten zullen op dezelfde manier ondersteund worden als voorheen. Buiten dat gaat er naar verwachting wel veel veranderen. Zo is Nvidia van plan om de technologie samen te voegen met zijn bestaande AI-stacks. 

Onderdeel van een groter plan

Het overnemen van SwiftStack is slechts een schakel in een groter plan van Nvidia. Het bedrijf wil namelijk een volledige stapel aanbieden van software tot applicaties, zonder zelf een opslagprovider te worden. “We zijn geen verkoper van opslag en zijn ook niet van plan om dat te worden”, zegt Manuvir Das, hoofd van enterprise computing binnen Nvidia. “We werken nauw samen met onze opslagpartners. Met deze overname willen we zorgen voor een betere integratie tussen verschillende opslagtechnologieën en het werk dat we doen voor AI.”

In een interview over de overname vertelde Manuvir Das verder dat Nvidia jaren geleden al opmerkte dat het bedrijf zijn klanten meer moest bieden dan alleen een GPU of software-bibliotheek. In plaats daarvan wil Nvidia de volledige stapel aanbieden, van de GPU tot aan de applicaties zelf. “Als je kijkt naar waar Nvidia nu staat, besteden we het grooste deel van onze energie aan de software voor verschillende soorten AI-applicaties”, voegt Manuvir Das toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home