NTX zet groeistrategie voort met overname van ECX

NTX heeft midden augustus IT-bedrijf ECX uit Reet overgenomen. Sinds 1 september opereren beide bedrijven samen onder de naam NTX. De overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van NTX en moet leiden tot betere ondersteuning van klanten.

Het Belgische IT-bedrijf NTX heeft de overname van ECX afgerond als onderdeel van zijn groeistrategie. “De overname van ECX past perfect binnen onze groeiambities en sluit aan bij onze visie en missie,” zegt Managing Director Koen Vanlommel. Zowel NTX als ECX bieden vergelijkbare diensten aan en delen dezelfde bedrijfswaarden. De integratie van de bedrijven is bedoeld om klanten beter van dienst te zijn.

Samensmelting

NTX ontstond uit een fusie van de bedrijven Netflow, Netropolix en Cavere in april van dit jaar. De fusie werd eind 2022 aangekondigd en werd administratief afgerond in april 2024, toen de nieuwe naam NTX werd geïntroduceerd. Na deze fusie bleef NTX op zoek naar verdere groei, wat heeft geleid tot de overname van ECX.

ECX specialiseerde zich in infrastructuuroplossingen en behaalde een jaarlijkse omzet van ongeveer 2,1 miljoen euro. Het bedrijf telde voor de overname tien medewerkers, die vanaf 1 september zijn geïntegreerd in het NTX-team. Vermeulen zal binnen NTX een nieuwe rol vervullen.

Met deze strategische overname zet NTX een stap in de ontwikkeling en versterking van zijn positie in de IT-sector.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home