NTT Ltd., i-CITY en Cisco transformeren Brussel

NTT Ltd. heeft samen met Cisco en i-‑CITY, de IT-dienst van de Stad Brussel, de technologische basis gelegd om de burgerdiensten in een enkel gebouw te centraliseren en de werkwijze van zo’n 1.850 medewerkers te transformeren. Uit het partnership vloeien samenwerkings- en netwerkoplossingen voort voor Brucity, het gloednieuwe administratieve centrum van de Stad Brussel, die de diensten voor zowel de medewerkers als de burgers van Brussel optimaliseren.

Het Brucity-project is meer dan enkel technische vooruitgang, maar verandert de manier waarop de Stad Brussel de burgers producten en diensten aanbiedt, optimaliseert de werkomgeving, versterkt de mogelijkheden voor samenwerking en telwerk. Precies daarom sprak i-CITY NTT aan, dat in 2020 de openbare aanbesteding won.

In de loop van het project heeft NTT Ltd. twee taken vervuld: een netwerk leveren op maat van het nieuwe gebouw en i-CITY ondersteunen bij het dagelijkse beheer van dat netwerk. Dat computernetwerk is gebaseerd op de Digital Network Architecture (DNA) van Cisco, dat instaat voor het beheer van netwerken door middel van beveiliging, automatisering, machineleren en artificiële intelligentie.

Dankzij deze functies beschikt het nieuwe netwerk van Brucity over een beveiligingsniveau met een ISE Management System (Identity Services Engine), geautomatiseerde uitrol- en beheerprocessen en geoptimaliseerde diensten voor medewerkers die verbinding maken met het netwerk. NTT Ltd. stond bij dit grootschalige project ook in voor projectbeheer. Aan de ene kant omvatte dat beheerde diensten en de dagelijkse ondersteuning van het netwerkbeheer van i-CITY.

En aan de andere kant de integratie in het netwerkdesign van alle faciliterende elementen van het gebouw, zoals kabelkokers, liften en het systeem voor videoconferenties, zodat alles met elkaar verbonden is en makkelijke samenwerking mogelijk is.

Samenwerking als succesfactor

De samenwerking tussen de drie partners, i-CITY, Cisco en NTT Ltd., heeft een belangrijke rol gespeeld in het Brucity-project. Hierdoor werd het project op tijd voltooid, ondanks toeleveringsproblemen als gevolg van de COVID-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne

Het Brucity-project demonstreert de kracht van samenwerking en technologische innovatie. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van i-CITY, NTT Ltd. en Cisco begint voor de Stad Brussel een nieuw tijdperk van efficiëntie, connectiviteit en verbeterde dienstverlening. Brucity is een belangrijke mijlpaal in het traject van de stad naar een slimmere en meer geïntegreerde toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home