NTT Data laat robots het datacenter inspecteren om personeel te ontlasten

Vijftien locaties van NTT Data in Japan hebben binnenkort robots rondlopen in het datacenter. Ze nemen repetitieve taken over van het personeel en zijn als dienst beschikbaar voor klanten.

NTT Data neemt datacenter-monitoring-robots in dienst. Het bedrijf testte het nut van robots uit tussen augustus en november van dit jaar. Nu wordt er besloten om de robots officieel in dienst te stellen in vijftien Japanse datacenters vanaf april 2023.

lees ook

Van everis naar NTT Data: grote ambities en meer duidelijkheid

Monitoring

De robots komen meekijken of alles in de datacenters in orde is, daarvoor is iedere robot uitgerust met een 4K-camera. De bots zijn in staat om gekke visuele elementen op te speuren en geuren op te vangen die erop kunnen wijzen dat er iets mis is in het datacenter. In onderstaande video kun je bekijken hoe de robots dat werk verrichten.

Volgens het bedrijf wint het personeel één of twee uur werktijd per dag door de inzet van robots. Dat komt door een vermindering van het inspectiewerk met maximum tachtig procent.

As-a-service

Klanten van NTT Data moeten in de toekomst zelf de robots in kunnen zetten doordat ze as-a-service worden aangeboden. Er zijn echter nog geen plannen bekend om de robots ook buiten de landgrenzen van Japan in te zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home