‘Nieuwe cryptomunt Facebook financieel gesteund door Uber, MasterCard en Visa’

facebook blockchain

Facebook krijgt financiële steun van spraakmakende spelers als Uber, MasterCard en Visa bij het lanceren van zijn nieuwe cryptomunt. De partijen investeren ieder 10 miljoen dollar in een ​​afzonderlijke organisatie, die de nieuwe digitale valuta met de codenaam ‘Project Libra’ vorm gaat geven. 

Een team van tientallen Facebook-medewerkers heeft het afgelopen jaar gewerkt aan applicaties voor blockchain. Volgens Business Insider is het social mediaplatform erin geslaagd zijn eigen digitale valuta te creëren. Het nieuws zou volgende week officieel bekend worden gemaakt. Een bevestiging vanuit de mogelijk betrokken partijen is tot nu toe uitgebleven.

Knooppunten

Facebook zou de intentie hebben minimaal honderd organisaties aan te stellen om op te treden als zogenaamde knooppunten in het blockchain-netwerk. Een tactiek die de controle van een enkele organisatie over de digitale valuta zal beperken, inclusief Facebook.

David Marcus, vice-president van Messaging Products op Facebook, leidt Project Libra. Hij onderzoekt mogelijkheden voor blockchain binnen het social platform. Eerder gaf Marcus al leiding aan Facebook Messenger-business. 

De overstap van Facebook naar crypto wordt beschouwd als een sleutelelement van Facebook’s zogenaamde pivot-to-privacy. Iets wat kan worden gezien als een grondige revisie van het sociale netwerk. Mark Zuckerberg , CEO van Facebook, is ervan overtuigd dat de overstap naar crypto veel kritiek op privacy en desinformatie op Facebook zal oplossen.

David Marcus

Vorig jaar mei maakten bronnen al melding dat Facebook zou werken aan een eigen cryptomunt. De cryptomunt zou bedoeld zijn om betalingen op het platform mogelijk te maken. Ook toen viel al de naam van David Marcus, die binnen het social platform leiding zou geven aan een eigen blockchaindivisie.

Hoewel hij zich eerder sceptisch uitliet tegenover het gebruik van cryptocurrencies binnen Facebook, sluit hij het ook niet uit. “Betalingen via crypto zijn op dit moment simpelweg te duur en te traag. De communities achter de verschillende blockchains moeten eerst alle problemen oplossen. Als we daar ooit raken, zullen we er misschien iets mee doen”, aldus Marcus in een eerder interview met CNBC.

 

Lees ook: Cryptomining verliest aan populariteit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home