Nieuwe CorelDRAW Graphics Suite integreert samenwerkingstools

CorelDRAW Graphics Suite 2021 for Windows

Corel lanceert een nieuwe versie van zijn professionele grafisch ontwerpsoftware CorelDRAW Graphics Suite 2021. De nieuwe suite is verkrijgbaar voor Windows en Mac en richt zich op samenwerking dankzij next-generation tools die het ontwerp- en revisieproces stroomlijnen. 

CorelDRAW 2021 biedt een flexibele ontwerpruimte, zodat gebruikers meer controle hebben over hun projecten en ontwerpelementen. Daarnaast biedt het pakket geavanceerde illustratie- en fotobewerkingsmogelijkheden om hun visie snel in werkelijkheid om te zetten. De CorelDRAW-app is geoptimaliseerd voor touch en beschikbaar als geheel nieuwe iPad-app.

“De manier waarop we werken is sneller veranderd dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden en CorelDRAW Graphics Suite 2021 pakt deze behoefte voortvarend aan. In een tijd waarin het belangrijker dan ooit is om verbonden te blijven, stellen onze samenwerkingstools teams in staat om inspiratie en feedback in real-time te delen, ongeacht of ze zich nu aan de andere kant van de stad of van de wereld bevinden,” zegt John Falsetto, de Senior Director of Products, Graphics en Productivity. 

Om tot de nieuw functies te komen, heeft Corel de workflow van zijn gebruikers opnieuw bekeken en de suite in zijn geheel verbeterd. Dit met het doel om ontwerpers te helpen hun projecten sneller te voltooien van idee tot eindproduct. Zo legt Falsetto uit. 

Nieuwe functies binnen CorelDRAW Graphic Suite 2021

CorelDRAW Graphic Suite 2021 kan worden gebruikt voor onder meer vectorillustratie, lay-out, typografie en fotobewerking. Met het pakket wil Corel ontwerpers volledige controle geven over de manier waarop ze hun werk willen maken. De nieuwe versie legt de nadruk op samenwerking, productiviteit en smetteloos resultaat. 

Om vanaf iedere locatie in real-time samen te kunnen werken, komt CorelDRAW 2021 met een aantal nieuwe functies:

  • Een dashboard dat alle ontwerpbestanden in de Cloud omvat.
  • Live commentaar en feedback op documenten en werkbestanden van ontwerpers. 
  • Zakelijke klanten kunnen ontwerpbestanden bekijkenen bewerken met behulp van CorelDRAW.app voor Microsoft Teams.
CorelDRAW Graphics Suite 2021 for Mac
Live commentaar in CorelDRAW 2021

Andere nieuwe functies in CorelDRAW 2021 zijn onder meer: de mogelijkheid om meerdere pagina’s tegelijkertijd te bekijken, opties voor tekenen in perspectief, verbeterde (magnetische) hulplijnen en de mogelijkheid om kleuren te vervangen. Ook is de software aangepast om de krachtige Apple M1-chip beter te benutten. 

CorelDRAW Graphics Suite 2021 for Windows
Mogelijkheid om meerdere pagina’s tegelijkertijd te bekijken

Naast CorelDRAW Graphic Suite 2021 introduceert het bedrijf ook CorelDRAW Essentials 2021 en CorelDRAW Standard 2021. Deze versies zijn bedoeld om consumenten en thuisbedrijven krachtige en betaalbare oplossingen te bieden. 

CorelDRAW Graphics Suite 2021 is verkrijgbaar voor Windows en Mac. Een abonnement kost €349,- per jaar. Permanente licenties zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van €719,-.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home