Netgear-toestellen ontoegankelijk met Chrome 77

De recentste update voor de Google Chrome-browser maakt het onmogelijk om de webinterface van Netgear-toestellen te bezoeken. Zowel routers als NASsen worden getroffen.

De nieuwste update voor Google Chrome blijkt niet compatibel met hardware van Netgear. De webinterface van Netgear-toestellen wordt zo ontoegankelijk. Concreet blijkt het onmogelijk voor gebruikers om voorbij de loginpagina te navigeren. Alle toestellen van Netgear zijn getroffen, van routers zoals de Nighthawk-line-up en de Orbi Mesh-toestellen tot de ReadyNAS-servers.

Andere browser

Vooral voor NAS-gebruikers is het euvel vervelend. Zij kunnen niet maar aan hun bestanden of applicaties via Chrome 77. Wat er precies aan de oorzaak ligt van de bug is onduidelijk. Netgear zelf bevestigt dat er aan een update wordt gewerkt. Vermoedelijk zal die van de kant van de fabrikant komen. De gangbare theorie is dat Google met Chrome 77 de toegang tot één of andere systeembron blokkeert die de loginpagina’s van Netgear gebruiken.

De bug is vervelend maar niet rampzalig gezien de eenvoudige workaround: gebruik tijdelijk een andere browser. Met Edge of Firefox doen de problemen zich niet voor. Chrome 77 werd eerder deze week gelanceerd. Word je sinds kort geconfronteerd met inlogproblemen op je Netgear-hardware, dan weet je bij deze waar het probleem ligt.

Gerelateerd: Netgear lanceert gebruiksvriendelijke VPN-router voor KMO’s

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home