Netflix uitgespeeld? Tijd voor een Netflix VPN

Heb je ongeveer elke film en serie op de Nederlandse Netflix gezien? Ben je een bingewatcher die meer uit zijn abonnement wil halen? Met een Netflix VPN krijg je toegang tot een groter aanbod van films en series op dit streamingplatform. Hoe doe je dat precies?

Netflix verschilt, overal ter wereld

De Netflix in Nederland is niet dezelfde Netflix als in Amerika. De streamingdienst heeft allemaal ‘regionale edities’. Dat houdt in dat in het buitenland andere films en series worden getoond dan in Nederland. Dat heeft te maken met rechten. Netflix koopt licenties om films en series te mogen tonen in bepaalde landen. Voor Nederland zijn sommige licenties duur of oninteressant. Dan neemt de streamingaanbieder voor ons land geen licentie af. Dan mag de film of serie hier dus niet getoond worden.

Om na te gaan of je het aanbod mag zien, controleert Netflix het IP-adres van alle gebruikers. Met dit IP-adres kan de streamingreus zien vanuit welk land je verbindt. Kom je uit Nederland? Dan zie je het Nederlandse aanbod. Verbind je vanuit Amerika? Dan zie je het Amerikaanse aanbod.

Je IP veranderen met een VPN

Je voelt ‘m al aankomen: het controleren via een IP-adres is niet waterdicht. Met wat magische trucjes kun je je IP-adres veranderen en doen voorkomen alsof je uit een ander land komt. Dat magische trucje is een VPN: een Virtual Private Network. Dit is een extra beveiligde tunnel tussen jouw apparaat en het wereldwijde internet. Deze tunnel wordt opgezet middels een zogenaamde VPN-server.

Nu komt de truc: de VPN-server leent zijn IP-adres uit, als je ermee verbindt. Daardoor lijkt het alsof je vanuit een ander land verbindt. Verbind je met een VPN-server in Amerika, dan krijg je een Amerikaans IP. Daarmee kun je dus ook het Amerikaanse aanbod van Netflix opvragen.

Is een Netflix VPN legaal?

Een Netflix VPN is volledig legaal. Er is in Nederland geen wet die het kijken van films en series met een VPN verbiedt. Netflix zelf vindt het minder leuk, en verbiedt het via de algemene voorwaarden. Je kunt dus in principe je account kwijtraken als je wordt betrapt op het kijken via een VPN. Er zijn maar weinig verhalen bekend van gebruikers die hun account kwijtraakten aan deze regel.

Wat Netflix wel doet, is dat het achter de aanbieders van VPN’s aangaat. De streamingdienst blokkeert de IP-adressen van de belangrijkste aanbieders. Een nobel streven, maar het is lastig om alle IP-adressen te vangen. Voor ieder IP-adres dat wordt geblokkeerd, zet een VPN-aanbieder weer een paar servers online om te kunnen kijken.

VPN voor streaming

Wil je gaan Netflixen met een VPN? Zorg er dan voor dat je een VPN voor streaming kiest. Dit zijn aangepaste VPN’s, die zich compleet richten op snelheid en stabiliteit. Deze twee zaken zijn de basis voor een goede verbinding. Zonder genoeg snelheid of stabiliteit zal de verbinding met de streamingdienst steeds wegvallen. Het resultaat is dat het beeld gaat hakkelen, stotteren of blokkerig wordt.

Het is een goed idee VPN’s eerst te testen middels een proefabonnement. Zo weet je of de desbetreffende aanbieder bij jouw streamingwensen past. Veel VPN-diensten bieden deze mogelijkheid aan.


Dit is een aangeleverde commerciële bijdrage van Lequal. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home