Mozilla lanceert een nieuwe premium-service voor Firefox Enterprise klanten

Mozilla heeft een nieuwe betalende premium-service gelanceerd voor zakelijke klanten die gebruik maken van zijn open-source browser, Firefox Quantum for Enterprise.

Mozilla biedt zakelijke klanten al een gratis basisversie van Firefox. Hiermee kunnen bedrijven bugs openbaar indienen, waardoor ze toegang hebben tot een self-service kennisdatabase en community support. Firefox Extended Support Release blijft vooralsnog wel gratis. De nieuwe betaalde premium-service volgt een jaar nadat Mozilla eerder al Firefox Quantum for Enterprise aankondigde.

kritieke beveiligingsoplossingen

Het alternatief nu is dat zakelijke klanten voor 10 dollar per installatie gebruik kunnen maken van een premium-service, die privaat-bugs laat aanmelden. Bovendien voorziet de service ook in kritieke beveiligingsoplossingen met een serviceniveau-overeenkomst, een klantportaal en proactieve meldingen van kritieke Firefox-gebeurtenissen. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij te dragen aan Firefox, de bijbehorende roadmap en meer, aldus ZDnet.

Zeker proactieve meldingen van kritieke Firefox-gebeurtenissen kunnen met het oog op grote veranderingen nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de recente aankondiging om de privacyverhogende DoH of DNS-over-HTTPS te introduceren.  Dat is een optie waar momenteel ook Google mee experimenteert in Chrome.

De nieuwe betalende enterprise-optie is een opvallende stap van Mozilla, gezien de meeste inkomsten nog steeds afkomstig zijn van een search deal met Google en andere zoekproviders. Wel lanceert de maker van Firefox de extra service op een moment dat het probeert te streven naar meer privacy en beveiliging voor gebruikers die Firefox grotendeels (hebben) verlaten voor Chrome.

Firefox VPN-service

Afgelopen week lanceerde Mozilla namelijk ook al een andere commerciële dienst, een Firefox VPN-service gericht op consumenten die gebruik maken van het Firefox Private Network, een off-CloudFlare-infrastructuur. Deze service is momenteel alleen in béta beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers met een Firefox-account.  

In mei kondigde Mozilla aan dat beheerders van Enterprise klanten de mogelijkheid kregen om de de browser te configureren met behulp van Windows Group Policy. Ook lanceerde Mozilla eerder de Quantum-revisie 2017. Het bedrijf hoopt met het lancering van al deze oplossingen en services een alternatief te bieden voor Chrome, Edge en Internet Explorer.

Lees ook: Firefox blokkeert voortaan standaard trackingcookies

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home