Mozilla noemt advertentie op nieuw Firefox-tabblad geen advertentie

Gebruikers van de desktopversie van Mozilla’s Firefox zagen enkele dagen geleden plots reclame verschijnen op een nieuw geopend tabblad. Volgens Mozilla ging het experiment niet om een advertentie.

Op de startpagina van de webbrowser werd gebruikers een cadeaubon van Amazon beloofd, als ze een hotelverblijf boekten via Booking.com. In een reactie aan Venturebeat laat Mozilla weten dat het om een experiment ging, en niet zozeer als een advertentie is bedoeld. Het benadrukt bovendien dat geen gebruikersdata met partners werd gedeeld.

De zogeheten ‘Snippets’-functie wordt normaal gebruikt om tips over Firefox-functies weer te geven of een bericht naar gebruikers te sturen. Zo is er nu bijvoorbeeld een snippet zichbaar waar gebruikers een gelukkig nieuwjaar wordt toegewenst. Mozilla is voortdurend op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen en experimenteerde eerder al met advertenties in de browser.

“Deze snippet was een experiment om meer waarde te bieden aan Firefox-gebruikers via aanbiedingen van een partner. Het was geen betaalde plaatsing of advertentie. We zijn continu op zoek naar meer manieren om ‘dankjewel’ te zeggen voor het gebruik van Firefox. In dezelfde geest hebben we Firefox-gebruikers eerder deze maand een gratis mogelijkheid geboden om te genieten van een live concert van Phosphorescent. Naast het toevoegen van waarde aan Firefox-gebruikers, zijn deze inspanningen bedoeld om een open ecosysteem te ondersteunen. Wanneer gebruikers dergelijke aanbiedingen zien, worden er geen gegevens met een partner gedeeld totdat gebruikers de keuze hebben gemaakt om een interactie aan te gaan. We hopen dat deze strategie een positief voorbeeld is”, aldus een woordvoerder van Mozilla.

Snippets uitschakelen

Snippets is standaard ingeschakeld. Gebruikers kunnen de functie zelf eenvoudig uitschakelen door te klikken op het Firefox-hamburgermenu en vervolgens via ‘Opties’ en ‘Startpagina’ het vinkje bij ‘Snippets’ uit te zetten.

Gerelateerd: Firefox meldt het nu als je een gehackte website bezoekt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home