MIVB breidt samenwerking met NTT uit

NTT

MIVB en 221 andere Belgische overheidsinstellingen hebben de levering en integratie van software toevertrouwd aan IT-dienstenleverancier NTT Ltd. Na een succesvolle samenwerking tussen MIVB en NTT op vlak van datacenters en cloudmigratie, wees MIVB de raamovereenkomst voor de levering van Software Managed Services toe aan NTT.

Samen met MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel) hebben 221 verschillende Brusselse gewestelijke instellingen ingetekend op de aanbesteding voor de raamovereenkomst Software Managed Services perceel 2, gewonnen door NTT Ltd. Onder de afnemers vallen onder andere ook het hoger en lokaal onderwijs, ziekenhuizen, gemeenten, OCMW’s en enkele politiezones. De totale raamovereenkomst heeft een waarde van 150 miljoen euro over 2 percelen heen en loopt tot juli 2028.

Verschillende providers

NTT kreeg de levering van Software Managed Services in cascade toegewezen omwille van zijn specifieke expertise in cloudmigratie en managed services. Via Infrastructure as a Service (IAAS), Platform as a Service (PAAS) en Software as a Service (SAAS) zal het bedrijf MIVB en de andere afnemers begeleiden in hun migratie naar de cloud. Hiervoor werkt NTT samen met verschillende vendoren, zoals bijvoorbeeld AWS/Azure of Google. Dankzij een one-stop-shop zal elke afnemer ook de juiste condities, prijzen en discounts kunnen terugvinden en online een offerte kunnen aanvragen.

Het cascadesysteem verzekert een snelle en correcte opvolging van de aanvragen. Als NTT niet aan de technische vereisten voldoet of niet snel genoeg reageert, dan mag de aanbestedende overheidsinstelling zijn aanvraag doorsturen naar Econocom.

Voor de uitvoering van de raamovereenkomst werkt NTT samen met 2 onderaannemers. Tobania voorziet in de specifieke appontwikkeling van de cloudmigratie. Voor het aanbieden van het uitgebreide softwareportfolio werkt NTT samen met SoftwareONE.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home