Microsofts Chrome-extensie laat je verder surfen op elk Windows 10-toestel

Insider Preview Timeline 2

Microsoft heeft een officiële Chrome-extensie beschikbaar gemaakt voor Windows 10 Timeline, de functie waarmee je browser- en appgeschiedenis over Windows 10, iOS en Android kan synchroniseren.

Windows 10 Timeline synchroniseerde tot nu toe alleen de surfgeschiedenis van Microsoft Edge. Met de lancering van de ‘Web Activities’-extensie komt de functionaliteit ook officieel naar Google Chrome. De extensie voegt je Chrome-geschiedenis toe aan de ingebouwde Timeline-viewer in Windows 10, zodat je ze op elk apparaat kan raadplegen.

Google biedt natuurlijk al zijn eigen synchronisatie aan, met de mogelijkheid om een tabblad naar een ander toestel te sturen. Web Activities pakt het iets anders aan door de functionaliteit rechtstreeks in Windows 10 te integreren. Je kan je surfgeschiedenis terugvinden via de Taakweergave-knop in de taakbalk of met de sneltoetscombinatie Win+Tab. De mogelijke trade-off is dat alle informatie langs de servers van Microsoft passeert.

Microsoft heeft nog geen versie van zijn extensie voor Firefox gelanceerd. Sinds enige tijd is er wel al de onofficiële extensie Timeline Support, die zowel op Chrome als Firefox werkt en een gelijkaardige functionaliteit aanbiedt.

Gerelateerd: Windows 10 belandt in privacy-storm door slechte UI

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home