Microsoft test Chromium Edge op ARM

edge chromium

Microsoft zet verder met zowel de ontwikkeling van zijn Edge-browser op Chromium als WIndows 10 op ARM, en lanceert de vroege testversie van een native Chromium-gebaseerde Edge-browser voor ARM.

De reus uit Redmond maakte het nieuws via Twitter bekend. Microsoft Edge for ARM is vanaf nu beschikbaar in het Canary-kanaal en werd speciaal gebouwd voor nieuwe Windows-toestellen die de ARM64-architectuur gebruiken, zoals de recent aangekondigde Surface Pro X.

Microsoft maakte vorige week bekend dat Chromium Edge vanaf 15 januari 2020 algemeen beschikbaar is. Tot nu was er evenwel nog geen nieuws over een ARM-versie van de browser. Zo wordt de Surface Pro X sinds vorige week verscheept zonder native ARM-browser aan boord.

X64-emulatie

Apps die niet native voor het ARM-platform zijn ontwikkeld, kunnen worden geëmuleerd, maar voorlopig ondersteunt Microsoft alleen emulatie voor 32-bit x86-apps. Neowin bericht nu dat Microsoft ook aan emulatie voor x64-apps werkt.

Dat is belangrijk om apps waarvan nog geen ARM-versie bestaat en die alleen in 64-bit beschikbaar zijn toch op het platform aan de praat te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop Elements of de meeste games.

Een jaar geleden zei Microsoft nog dat het emuleren van x64, als aanvulling op x86, het vereiste ontwikkelwerk zou verdubbelen en twijfelachtige prestatiewinst oplevert. Volgens Neowin moeten we waarschijnlijk nog zeker tot Windows 10 21H1, ofwel het voorjaar van 2021, wachten tot de emulatie voor x64-apps in het besturingssysteem opduikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home