Microsoft prikt datum voor nieuwe Build-conferentie

Microsoft Build vindt volgend jaar plaats van 19 tot en met 21 mei in Seattle. Daarmee kiest de softwarreus een officiële datum voor zijn belangrijkste event van het jaar.

Wie Build wil bijwonen of gewoon de livestreams online wil volgen, mag 19 tot en met 21 mei in de agenda blokkeren. Build is Microsofts conferentie voor ontwikkelaars, maar in de praktijk ontpopte het event zich tot een Microsoft-hoogmis waarbij de plannen en verwachtingen voor het komende jaar naar voren worden geschoven. Traditioneel komen vernieuwingen voor Windows, Office, Cortana, Azure en de Edge-browser aan bod, al is het nog te vroeg om te speculeren.

Vorig jaar zagen we onder andere de introductie van 64 bit-apps op ARM-Windows, vernieuwingen van het financiële model voor app-ontwikkelaars, de lancering van Project Brainwave op Azure en Microsofts visie op collaboratie en vergaderen in de nabije toekomst. Voor de toekomst vermoeden we in ieder geval dat Microsoft met extra Linux-liefde zal komen. Hopelijk horen we ook wat de plannen zijn om de onstabiele updates van de laatste tijd naar het verleden te bannen.

Microsofts Build-conferentie viel de vorige jaren samen met Google I/O, wat Google’s equivalent van het Microsoft-event is. Dat is vervelend voor ontwikkelaars die interesse hebben in beide, zeker nu Microsoft al zijn mobiele plannen op Android stoelt. Build valt dit jaar iets later dan gewoonlijk, dus hopelijk doet het probleem zich dit jaar niet voor.

Gerelateerd: Microsoft haalt meer winst uit cloud dan Windows of Office

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home