Microsoft Places helpt bij organisatie werk in fysieke kantoren

Microsoft lanceert een splinternieuwe app: Places. Die toepassing helpt bij de organisatie van kantoorwerk in een hybride context.

Microsoft toont tijdens Ignite 2022 Microsoft Places. Dat is een nieuwe applicatie gericht op de organisatie van hybride werk op kantoor. Microsoft stelt vast dat werknemers vooral naar kantoor komen om elkaar te zien. Om de kloof tussen thuiswerk en kantoorwerk op een efficiënte manier te overbruggen, komt hulp van technologie volgens het bedrijf van pas.

Overzicht

Microsoft Places zorgt in de eerste plaats voor overzicht. De applicatie biedt een dashboard waarin je eenvoudig kan zien welke collega’s uit je team wanneer op kantoor zijn. Verder helpt de tool om de fysieke locatie van een persoon in één oogopslag terug te vinden (op kantoor, op afstand of mobiel). Werknemers kunnen verder zien welke werkplekken een collega heeft vastgelegd, zodat ze een plek in de buurt kunnen kiezen.

Microsoft gaat er verder van uit dat werknemers intussen niet meer zo vertrouwd zijn met hun kantoor, dus helpt Places hen om de weg te vinden. De app biedt verder inzichten over de pendeltijd.

Ook voor werkgevers voorziet Microsoft handige tools via Places. Zij krijgen inzichten en richtlijnen over het gevoel van hun personeel bij het hybride beleid. Dat moet managers helpen om best practices uit te rollen. Microsoft Places zorgt tot slot voor inzicht over het gebruik van het fysieke kantoor.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home