Microsoft opent pas ten vroegste januari 2021 zijn kantoren

Microsoft

Sinds de uitbraak van COVID-19 werden bedrijven wereldwijd verplicht om zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Microsoft heeft zijn kantoren onmiddelijk gesloten en houdt dat nog even zo. De laatste fase van de heropening staat nu gepland op 19 januari 2021.

De softwaregigant maakt vandaag gebruik van hybride werkplekken. Het hanteert zes kantoorstadia sinds het coronavirus uitbrak: sluiten, verplicht thuiswerken, thuiswerk sterk geadviseerd, voorzichtige opening kantoren, open kantoor met beperkingen en tot slot gewoon open.

Die laatste stap staat voorlopig gepland voor 19 januari. Microsoft laat aan The Verge weten dat die datum nog achteruit kan worden geschoven afhankelijk hoe de pandemie verder evolueert. Het gaat hier specifiek om kantoren in de VS.

Amazon, Google en Facebook

Microsoft is niet de enige die zijn plannen bekend maakt om pas in 2021 zijn kantoren te openen. Google-werknemers blijven zeker nog tot juli 2021 thuiswerken en ook Amazon wil pas vanaf januari werken op kantoor toelaten. Facebook mikt op een terugkeer vanaf eind 2020.

Het coronavirus blijft enorm actief in de VS. De voorbij zeven dagen werden er 65.000 nieuwe besmettingen geregistreerd en gemiddeld 1.000 doden per dag. De eerste pieken werden geregistreerd in Seattle en New York in April. Vandaag situeren de pieken zich vooral in Texas, Florida, Arizona en Californië.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home