Microsoft en Alphabet geven les in kwantum-programmeren

Van een high-level begrip tot kwantum-applicaties. Microsoft en Alphabet zetten in samenwerking met Brilliant een lessenpakket online waarmee je leer programmeren voor kwantumcomputers.

Microsoft heeft samen met Alphabet X en leerplatform Brilliant een uitgebreid lessenpakket online gezet voor wie zich wil verdiepen in de wereld van kwantum-computing. De lessen starten tamelijk algemeen met een introductie tot de concepten achter kwantum-computing, maar worden al snel een stuk complexer. De student leert zo kwantumproblemen te benaderen met Q#, Microsofts programmeertaal voor kwantumcomputers.

Het zou 16 tot 24 duren om doorheen het lessenpakket te werken, al staat het hele curriculum nog niet online. Basiskennis van lineaire algebra en computerwetenschappen is een voorwaarde. De eerste twee hoofdstukken zijn gratis te volgen, al zou dat niet van onbeperkte duur zijn. Het is dus de moeite om eens te kijken op de website als je bekend wil raken met de basisprincipes achter kwantumcomputing.

Online-omgeving

De les voorziet een totale ontwikkelomgeving waarin programmeurs in wording aan de slag kunnen. Op een browser na hoef je dus niets te installeren om je eerste stappen in de kwantumwereld te zetten.

Ervanuit gaande dat kwantumcomputer stilaan werkelijkheid worden, zal er een grote vraag zijn naar mensen die effectief in staat zijn te programmeren voor de dingen. Aangezien er nu al een tekort is aan klassieke ontwikkelaars en bedrijven alsmaar meer eigen opleidingen beginnen uit te schrijven, is het logisch dat Microsoft en Alphabet hier preventief te werk willen gaan.

Gerelateerd: Leer programmeren in kwantum met Q#-lessen op GitHub

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home