Microsoft bevestigt officieel nieuwe HoloLens op 24 februari

hololens
hololens

Microsoft gaat op Mobile World Congress (MWC) in Barcelona op 24 februari een nieuwe HoloLens presenteren. Dat bevestigen twee video’s die HoloLens-bedenker Alex Kipman heeft gedeeld met de wereld waarin de nieuwe HPU-chip wordt gepresenteerd.

Toen Microsoft op 17 januari een uitnodiging uitstuurde voor een persconferentie op MWC in Barcelona, was de kans groot dat de volgende HoloLens de show zou stelen. HoloLens-bedenker Alex Kipman heeft twee video’s gedeeld waarin de AR-bril aan bod komt.

Het is de allereerste keer dat Microsoft op MWC een persconferentie geeft sinds het Windows Phone links heeft laten liggen. De ‘oude’ HoloLens is overigens uitverkocht en zowel de development kit als de commerciële versie zijn niet meer verkrijgbaar.

Twee teasers

De Hololens 2 moet voortbouwen op de eerste versie, maar een stuk geavanceerder zijn. Microsoft zal verder doorontwikkelde Kinect-technologie gebruiken om de AR-bril de omgeving te laten zien, terwijl de headset binnenin zal aangedreven worden door een speciale AR-chip (HPU) en een Qualcomm 850-SoC. Dat betekent dat de bril officieel een ARM-toestel wordt.

Ook het draagcomfort moet volgens de geruchten een boost krijgen. Microsoft bevestigt met de twee filmpjes dat de nieuwe HoloLens een geüpdatet Holographic Processing Unit (HPU) krijgt met AI-acceleratiefunctionaliteit.

 

 

Belangrijker maar onduidelijker is de upgrade voor de holografische displays. Het lijkt vanzelfsprekend dat Microsoft die ook onder handen neemt, en dan met name focust op de field of view. Die is bij de Hololens (net als bij alle andere AR-headsets trouwens) beperkt.

Concreet betekent dit dat je door een raampje naar een alternatieve wereld kijkt. Dus niet helemaal erin ondergedompeld zoals promomateriaal steevast suggereert. Zoiets lijkt ons ook nog niet meteen realistisch voor morgen, maar iedere vergroting zou een flinke stap voorwaarts zijn.

Om te ontdekken wat er klopt van de geruchten moeten we wachten tot op MWC binnen twee weken. Techzine is met een grote ploeg aanwezig op de beurs en brengt uitgebreid verslag.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home