Medeoprichter OpenAI verlaat bedrijf voor rivaal Anthropic 

openai

OpenAI’s medeoprichter Shulman verlaat het bedrijf om een nieuwe weg in te slaan bij AI-bedrijf Anthropic.  

John Shulman, een van de medeoprichters van OpenAI, zal zich aansluiten bij de belangrijkste rivaal van het bedrijf: Anthropic. Volgens een bericht op X doet hij dit niet vanwege een gebrek aan ondersteuning bij OpenAI, maar wil hij een nieuwe weg inslaan. Die weg zou hij gevonden hebben bij Anthropic, waar hij zich zal focussen op het technische werk en alignment-onderzoek zal uitvoeren. Hij is een van de laatste senior-profielen die het AI-bedrijf verlaat. 

Ilya Sutskever, voormalig medeoprichter en hoofdwetenschapper bij OpenAI, verliet eerder al het bedrijf. Daarnaast deelde Greg Brockman, OpenAI’s president, in een bericht op X dat hij een sabbatjaar neemt, maar nadien wel terugkeert.  

Afscheid OpenAI

John Shulman was een van de medeoprichters van OpenAI en stond aan de start van het grote succes, zo’n negen jaar geleden. Hij is een van de belangrijke architecten van de ChatGPT-chatbot. Vandaag deelde hij een post op X waarin staat dat hij de moeilijke beslissing genomen heeft om OpenAI te verlaten. Shulman zal een nieuw hoofdstuk starten bij Anthropic, een van de belangrijkste concurrenten van OpenAI.  

Met deze nieuwe stap in zijn carrière wil hij zich terug focussen op het technische werk. Meer specifiek wil hij zich meer verdiepen in onderzoek om ervoor te zorgen dat AI-systemen voldoen aan de menselijke waarden. En dit zou bij Anthropic mogelijk zijn.   Bovendien benadrukt hij in zijn bericht dat zijn vertrek niets te maken heeft met een gebrek aan ondersteuning of alignment-onderzoek bij OpenAI.   

Kettingreactie

Het vertrek van Shulman komt er kort nadat Ilya Sutskever, medeoprichter en voormalig hoofdwetenschapper, OpenAI verliet. Zij richtte ondertussen een eigen AI-bedrijf op met een focus op veiligheid, zonder commerciële druk. Verder liet ook Greg Brockman, OpenAI’s president, weten dat hij tot het einde van dit jaar een sabbatjaar zal nemen, maar nadien terugkeert om “de missie te vervullen”, schrijft hij in een bericht op X.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home