Made in Belgium: België bekroond voor innovatie tijdens CES 2023

award innovatie belgië ces 2023

België heeft op de openingsdag van CES 2023 de prestigieuze ‘Innovation Champions Award’ in ontvangst mogen nemen. Een bekroning voor het innovatieve klimaat van ons land.

België kreeg de prijs voor innovatie samen met de Europese Unie en elf andere landen. Bij het toekennen van de Innovation Champions Award komen heel wat factoren kijken. De jury kijkt onder meer naar de manier waarop de overheid zelf nieuwe technologieën of innovatieve bedrijfsmodellen adopteert.

Ook dient er een klimaat aanwezig te zijn dat innovatie stimuleert. Hiervoor zijn zeer diverse criteria van belang: de snelheid en de kosten van breedbandinternet, het fiscale systeem in het land, milieunormen rond technologie, maar ook diversiteit en gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en vrijheid tot meningsuiting spelen allemaal een rol.

Made in Belgium

België is erin geslaagd om al die factoren te combineren, verklaarde Gary Shapiro, CEO van de Consumer Technology Association die CES organiseert. “België heeft een beleid gevoerd dat innovatie aanwakkert en ondernemers toelaat om technologieën te ontwikkelen die het leven van miljoenen personen verbetert”, klinken de lovende woorden van Shapiro tijdens de prijsuitreiking.

Voor consul-generaal Gunter Sleeuwagen, die naar CES was afgereisd om de prijs namens ons land in ontvangst te nemen, is de prijs een mooie erkenning voor technologische innovatie ‘made in Belgium’, zegt hij aan Belga. Sleeuwagen bracht na de ceremonie samen met Shapiro een bezoek aan de standen van Digital Wallonia, die als enigste gewest van ons land vertegenwoordigd is op CES 2023. 25 Belgische bedrijven hebben ook een stand geopend op de beursvloer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home