Linux lanceert Deep Learning Foundation voor AI-ontwikkeling

De Linux Foundation kondigt de lancering aan van Deep Learning Foundation. Deze is bedoeld om open source-innovatie in AI, machine learning en deep-learning te bevorderen. De Linux Foundation zal het project samen met Acumos Marketplace hosten.

AI lijkt de toekomst en ook de Linux Foundation gaat zich op dit gebied verder ontwikkelen. Op dinsdag kondigde de open source organisatie de lancering aan van de Deep Learning Foundation. Het officiële doel hiervan is om open source-innovatie in AI, machine learning en deep-learning te bevorderen.

Dit vertaalt zich vooral in de ontwikkeling van software. In dit geval gaat het om AI, machine learning en deep-learningapplicaties. Het project heeft al sponsors in de vorm van Amdocs, AT & T, B.Yond, Baidu, Huawei, Nokia, Tech Mahindra, Tencent, Univa en ZTE. De software, die al beschikbaar is om te downloaden, is het Acumos AI Project en werd geleverd door AT & T en het in India gebaseerde Tech Mahindra, een leverancier van IT voor de telecomindustrie.

Het platform maakt het eenvoudig om machine learning, deep learning en analysemodellen te maken, te delen en in te zetten in zelfstandige implementaties of geïntegreerd in andere apps. De Linux Foundation zal het project samen met Acumos Marketplace hosten.

Met de lancering van Acumos is de visie om AI toegankelijk te maken voor een bredere gebruikersgemeenschap verdeeld over verschillende industrieën. Het is dus nu realiteit geworden om eenvoudig AI-toepassingen te implementeren,” zei Tech Mahindra’s communicatiebedrijf, Manish Vyas volgens Datacenterknowledge.com.

Hoewel AI al meer dan een decennium een term is die vaak wordt gebruikt, is het pas recent dat het daadwerkelijk wordt geïmplementeerd in datacenteractiviteiten en commerciële en consumententoepassingen. De afgelopen jaren is er vooral een enorme toename geweest van het gebruik van machine learning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home