LinkedIn zorgt voor referentie voor werkzoekenden voor de sollicitatie

LinkedIn is bezig met het uitrollen van de functie ‘vraag om een referentie’. Hiermee wordt een referentie gestuurd door iemand uit je LinkedIn netwerk naar hun contact bij dat bedrijf voor je gaat solliciteren. Hiermee zou je meer kans maken om iets terug te horen over een functie.

Met een nieuw filter “in je netwerk” kun je het zoeken naar een baan beperken tot organisaties waar je al met iemand bent verbonden, vertelt Venturebeat.com. Met de nieuwe functie ‘vraag om een referentie’ worden vacatures gezocht binnen organisaties waar je al via LinkedIn met iemand bent verbonden. Die persoon vraag je dan om een referentie door te sturen naar de persoon die de vacature heeft geplaatst.

LinkedIn zal enkele zinnen suggereren om te gebruiken bij het benaderen van je contact, maar het raadt aan de boodschap te personaliseren met informatie die relevant is voor je professionele relatie en je geschiktheid voor de rol. Een van de meest effectieve manieren voor bedrijven om talent te vinden, is en blijft door mond-tot-mondreclame van bestaande werknemers. Dat is waar LinkedIns nieuwste functie voor kan worden gebruikt.

“Verwijzingen zijn de beste manier om je voet tussen de deur te krijgen,” aldus LinkedIn productmanager Bryce Lewis. “De nummer één manier waarop werkzoekenden op LinkedIn voor het eerst een baan wisten te vinden, was via iemand die ze kenden. Dat is niet verwonderlijk aangezien bijna 50 procent van de recruiters zegt dat referenties de belangrijkste methode voor ze vormen bij het vinden van iemand voor een hoogwaardige functie. Om een lang verhaal kort te maken; het is belangrijk om te weten wie in je netwerk jou kan helpen je volgende baan te vinden en hoe je contact kunt opnemen.”

Volgens Lewis heeft een kandidaat vier keer meer kans om iets terug te horen over een functie van een recruiter als hun aanvraag wordt gedaan op basis van een verwijzing. De nieuwe functie van LinkedIn zou dus moeten leiden tot een grotere kans op een baan dan wanneer je direct iemand benadert zonder een referentie vooraf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home