Lenovo wil Asus Zenbook uit de rekken omwille van patentproblemen

Lenovo trekt ten strijde tegen Asus en wil de verkoop van Zenbook-laptops in de VS verbieden. Daartoe start het een rechtszaak tegen Asus op basis van patentschendingen.

Lenovo vindt dat Asus verschillende patenten rond hardware, software en connectiviteit naast zich neerlegt. De Chinese computerbouwer stapt daarom naar de International Trade Commission (ITC) in de VS. Het resultaat is een rechtszaak waarmee Lenovo wil bekomen dat toestellen van Asus niet meer in de Amerikaanse rekken terechtkomen. De fabrikant eist ook een schadevergoeding.

De focus ligt specifiek op Zenbook Pro en Zenbook Flip 14. In die toestellen zou Asus technologie inbouwen die draadloze communicatie versneld en het touchpad handiger maakt. Ook het scharnier waarmee de je de laptop tot tablet kan omtoveren, zou gebouwd zijn met beschermde Lenovo-technologie.

Rechtszaak tegen rechtszaak

Lenovo zelf stelt dat de zaak een antwoord is op een eerdere rechtszaak aangespannen door Asus in Duitsland, met als onderwerp mobiele patenten die Lenovo zou schenden. Lenovo wil naar eigen zeggen een faire cross-licensing deal als oplossing en hoopt op een eerlijke en transparante licentie-overeenkomst volgens het FRAND-principe (Fair, Reasonable And Non-Discriminatory). Lenovo vindt dat Asus die FRAND-principes met de voeten treedt (en wil met andere woorden niet betalen wat Asus vraagt), en trekt in de VS ten strijde als antwoord.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home