Lab9 verwerft absoluut monopolie als Apple Premium Reseller

Lab9 Stores neemt zijn laatste concurrent in België over en wordt zo de enige Apple Premium Reseller in het land.

Lab9 Stores koopt Taco Systems in Waterloo. Daarmee lijft Lab9 de laatste onafhankelijke Apple Premium Reseller in België in. Lab9 neemt het hele winkelteam van zeven mensen, inclusief de oprichters, mee over. Het personeelsbestand van het bedrijf groeit zo naar 192.

Lab9 Stores startte zijn traject richting Belgisch monopolie toen het in de zomer van 2022 vijftien winkels van Switch overkocht. Switch had net zijn contract met Apple als Premium Reseller verloren na wanpraktijken. Lab9 bouwde de locaties om en voorzag ze opnieuw van Apple-hardware.

Enige reseller

Sindsdien heeft Lab9 zijn marktpositie in België versterkt. De integrator zet sterk in op zijn relatie met Apple en kan er nu prat op gaan de enige Apple Premium Reseller in België te zijn. In totaal heeft het bedrijf 31 winkels in ons land.

Voor de bestaande klanten van Taco Systems verandert er weinig. Het klantenbestand gaat mee naar Lab9 en klanten kunnen bij dezelfde mensen in dezelfde winkel terecht, al zal die er iets anders gaan uitzien.

Taco Systems draaide vorig jaar een omzet van vier miljoen euro. Hoeveel Lab9 Stores neertelt voor de overname, is niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home