Kontichse IT-dienstverlener Cheops gekocht door Franse investeringsfonds

Het Franse investeringsfonds Chequers neemt een meerderheidsaandeel in Belgische IT-dienstverlener Cheops. De oprichter van Cheops houdt evenwel een belangrijke minderheid van de aandelen in eigen handen.

IT-dienstverlener Cheops komt in handen van het Franse investeringsfonds Chequers. Dat koopt een meerderheidsbelang in het Kontichse bedrijf. Oprichter en CEO Filip Goos blijft ook een belangrijke rol spelen. Hij behoudt een belangrijke minderheid van de aandelen, weet De Tijd. Ook het huidige management krijgt enkele aandelen in handen.

Groeiplannen

Cheops is actief in eigen land en richt zich op de grotere kmo. Met de overname door Chequers is het de bedoeling om snel te groeien. Daarbij komt eerst de Benelux in het vizier en in een latere fase ook Frankrijk. Overnames zullen een belangrijke rol spelen in de nieuwe groeistrategie.

Cheops zelf verwacht dit jaar zestig miljoen omzet te zullen draaien, goed voor tien miljoen euro winst. De Tijd weet dat het bedrijf voor de overname gewaardeerd werd op meer dan honderd miljoen euro. Wat de plannen zijn voor de vierhonderd medewerkers of de klanten, is niet duidelijk. Vermoedelijk zullen zij in eerste instantie weinig merken van de acquisitie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home