Kempens bedrijf Luxexcel mag mee bouwen aan Meta’s metaverse

slimme bril metaverse

Techreus Meta heeft het Kempense bedrijf Luxexcel overgenomen. Luxexcel zal brilglazen ontwerpen voor slimme brillen die de poorten naar de metaverse openen.

Luxexcel, een Belgisch-Nederlands bedrijf met hoofdzetel in Turnhout, heeft een opvallende overnemer gevonden. Meta legt volgens De Tijd een ‘heel pittige prijs’ neer om het bedrijf in te lijven. Naar verluidt zou de overname al enkele weken geleden zijn afgerond, maar bleef het nieuws al die tijd onder de radar.

Het Kempense bedrijf, oorspronkelijk uit de Nederlandse provincie Zeeland, ontwerpt brillenglazen op maat met de hulp van 3D-printtechnologie. Luxexcel maakte in de beginjaren ook onder meer lenzen voor camera’s en smartphones, maar ging zich met de jaren exclusiever richten op de brillenmarkt.

Financieel ging het Luxexcel de laatste jaren niet echt voor de wind: het bedrijf sloot het boekjaar 2021 af met een verlies van 3,7 miljoen euro. De investering door Meta komt dan ook op een gelegen moment.

Slimme brillen

Meta liet zich charmeren door de slimme brillentechnologie van Luxexcel. De overname past natuurlijk in de metaverse-droom die het bedrijf als een bezetene blijft najagen. Slimme brillen vormen de toegangspoort naar de metaverse. Meta werkt onder meer ook samen met brillenmaker Ray-Ban om (zonne)brillen te ontwerpen met slimme functies zoals het nemen van foto’s of het scrollen door sociale media.

Op termijn wil Meta brillen ontwerpen die je volledig kunnen onderdompelen in augmented reality en er toch nog uitzien als een gewone bril. De glazen van je slimme bril zouden dus wel eens in de Kempen gemaakt kunnen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home