Kaseya brengt Datto terug naar de private markt voor 6,2 miljard dollar

Kaseya

Kaseya neemt disaster recovery-bedrijf Datto in zijn bezit. Er wordt 6,2 miljard dollar neergeteld door Kaseya in samenwerking met een consortium van investeerders.

Datto wordt anderhalf jaar na beursgang opnieuw van de beurs gehaald. Het bedrijf komt in handen van Kaseya, een bedrijf dat handelt in beveiligings- en beheerservices en focust op interne IT-departementen en MSP’s.

Door de overname worden de services nu uitgebreid met back-up en hersteldiensten. “Datto heeft zich altijd ingezet om technologie van wereldklasse te creëren voor de kmo en deze te leveren via ons wereldwijde netwerk van MSP’s. De combinatie met Kaseya brengt een breder scala aan technologische producten samen om extra mogelijkheden voor MSP’s te creëren”, vertelt Tim Weller, CEO van Datto, in de aankondiging.  

Niet langer beursgenoteerd

Gezien Datto voor de overname beursgenoteerd stond, wordt het overnamebedrag verdeelt onder aandeelhouders. Per aandeel komt dat neer op 35,50 dollar.

Als alles volgens plan verloopt, is de overname afgehandeld in de tweede helft van dit jaar. De goedkeuringen om Datto opnieuw van de New York Stock Exchange te halen, zijn in ieder geval al binnen: “Naast de unanieme goedkeuring van de Raad van Bestuur hebben de aandeelhouders die samen ongeveer 70% van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Datto bezitten de transactie goedgekeurd via schriftelijke toestemming. Er is geen verdere actie van andere Datto-aandeelhouders vereist om de transactie goed te keuren.”

Kaseya-lek

In de zomer van 2021 had Kaseya nog een enorm probleem op te lossen. Ransomware-bende REvil misbruikte namelijk een lek om toegang te krijgen tot VSA-servers. Bijna 1.500 bedrijven werden vervolgens geïnfecteerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home