Johan Guelluy en Régis Pitolet CDO’s of the Year

Johan Guelluy (Acerta) en Régis Pitolet (i-City) zijn verkozen tot de Chief Digital Officers van het jaar. Dat gebeurde tijdens een gala met 540 gasten in de Brusselse Docks event hall.

Johan Guelluy is sinds vier jaar de CIO van Acerta, een van de grootste sociale zekerheidsbedrijven van België. Hij voerde er een volledige digitale transformatie door waaronder ook de totale redesign en opbouw van een nieuwe online payrollmotor. Dat is een van de meest complexe projecten wegens de regelgeving, integraties en de voortdurende wijzigingen.

In een recordtijd lanceerde hij nieuwe diensten in nauwe samenwerking met de business. Het gaat onder andere om ‘Connect HR Office’, een gebruikersvriendelijk platform voor de HR-diensten van kmo’s, iCounter.be voor zelfstandigen en ‘Ikwilstarten.be’. Met Alix werd de eerste digitale assistent gelanceerd en het portaal Myacerta werd geïntroduceerd. Bijzonder is dat het platform gedeeld zal worden met concurrenten.

Régis Pitolet is de Chief Transformation Officer van i-City, de organisatie die IT-diensten levert aan de stad Brussel. Hij slaagde erin om een loden papieradministratie naar een volledige digitale omgeving te loodsen op basis van ‘citizen centric services’. Dat was helemaal niet evident in een politiek starre omgeving.

De helft van de Brusselse bevolking maakt sindsdien gebruik van het  MyBlx platform. Dankzij de digitalisering konden 33 ambtenaren naar een andere functie worden doorgesluisd. 144.000 ton papier werd bespaard. De oplossing is ook genomineerd voor de Smart Cities Awards later dit jaar in Barcelona.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home